noviny.OAKE.sk
Noviny Obchodnej akadémie, Watsonova 61, Košice
Dnes je piatok, 26. apríl 2024.    Meniny oslavuje Jaroslava,  zajtra Jaroslav.

36555223_2037560669612151_4602942551639457792_nVďaka projektu DofE som mala tú možnosť prihlásiť sa do výberu dofákov, ktorí v lete pocestujú do Litvy. Hlavným cieľom tejto výmeny je stretnutie mladých ľudí z Európy, učenie sa nových vecí na konkrétnych témach, rešpektovanie iných kultúr a rozmanitosti, rozvíjanie kompetencií. Hlavnou témou bude hlavne žurnalistika a dopad médií na našu spoločnosť.

 

  1. júna 2018

Síce to bolo tesne pred mojou maturitou, všetko som zvládla ľavou zadnou. O štvrtej ráno mi vo štvrtok odchádzal vlak do Popradu, kde ma už čakal vedúci východu DofE, aby ma vyzdvihol. Spoločne sme cestovali až do Podbrezovej, kde nás čakala moja kolegyňa, ktorá sa taktiež zúčastní na  tejto výmene. A potom sme už cestovali za naším konečným cieľom – do Bratislavy.

Cesta bola síce unavujúca, no ja som sa tešila na moment, keď sa konečne všetci pokope stretneme. Okolo jedenástej na obed sme dorazili do kancelárie DofE v Bratislave, kde sa konalo stretnutie. Všetko bolo do bodky naplánované s presným časom začiatku a ukončenia. Medzitým sme mali aj obedňajšiu prestávku, počas ktorej sme sa všetci spoločne vybrali na obed do jednej z bratislavských reštaurácií.

Oveľa dôležitejšie bolo však plánovanie našej výmeny. Mali sme niekoľko povinností, ktoré sme museli splniť ešte predtým, ako sa vyberieme do Litvy. Keďže toto nie je len taká dovolenka, museli sme si pripraviť prezentácie, zaujímavé hry, brainstorming, a storytelling, ktoré odprezentujeme našim medzinárodným „DofE kolegom“ v Litve na danú tému a odvetvie. Úlohy sme si úspešne rozdelili a začínali pracovať na ich kreatívnom uskutočnení. Všetko si  vyžadovalo svoju snahu a dostatočnú trpezlivosť.

Taktiež súčasťou tohto stretnutia bolo oboznámiť nás o výdavkoch, ktoré sme boli povinní uhradiť. Následne informácie o ceste, koľko všetko bude stáť a ako nám to oni následne uhradia späť. Na záver sme sa všetci rozlúčili s dohodou, že všetko dokončíme do stanoveného termínu tesne pred naším odchodom do Litvy.

Moje pocity z tohto stretnutia boli úžasné. Napriek tomu, že som bola unavená a vyčerpaná z cesty, všetko som s úsmevom zvládla a namotivovane sa vracala domov. Dnes sa už neviem dočkať na dokončenie našich pripravovaných prezentácií a projektov, taktiež ako dňa odchodu a celého týždňa stráveného v Litve!

36530562_2037560879612130_1695803133143285760_nNa obrázku môžete vidieť mňa a ďalších piatich dofákov, s ktorými pocestujem do Litvy. Na pravej strane je Danka, naša vedúca, ktorá s nami pôjde a Janko, ktorý má na starosti tento projekt a DofE východ. Po ľavej strane je zamestnanec DofE a Marián Zachar, spoluzakladateľ a riaditeľ DofE.

 

Simona

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Počasie
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
Ankety

Ktorá prvácka trieda sa tento rok na imatrikulácii predstavila najlepšie?

View Results

Loading ... Loading ...