noviny.OAKE.sk
Noviny Obchodnej akadémie, Watsonova 61, Košice
Dnes je utorok, 19. marec 2024.    Meniny oslavuje Jozef,  zajtra Víťazoslav.

Dňa 2.12.2016 sa žiaci 2.B  pod vedením pp Liptáka zúčastnili na exkurzii do Budapešti. Z Košíc sme vycestovali  v skorých ranných hodinách vlakom. Cesta trvala tri a pol hodiny.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Už po príchode do Budapešti nás zaujala krásna železničná stanica, ktorá si zachovala pôvodné architektonické  črty a práve preto bola taká krásna. Zo stanice sme cestovali metrom na zastávku s názvom Lajos Kossuth tér, ktorá je neďaleko budovy  parlamentu.

Budova parlamentu bola obrovská. Zdobili ju rôzne sochy ako napríklad sochy levov,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ktoré zdobili aj celú Budapešť. Vedľa budovy parlamentu sme navštívili aj Lapidárium, v ktorom sme mohli obdivovať množstvo sôch.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naša ďalšia cesta viedla po brehu rieky Dunaj, kde sa nachádzalo množstvo kovových topánok, ktoré pripomínali smutný osud židov počas druhej svetovej vojny.

Z peštianskeho brehu Dub7naja sme sa dostali do starobylej Budy cez nádherný Reťazový most (Lancz Híd). V Bude naše kroky viedli k Prezidentskému palácu, kde sme o 12:00 videli ceremóniu výmeny stráží. Po skončení ceremónie sme sa išli posilniť do reštaurácie a pokračovali sme cez most s názvom Alžbetin most na Vianočné trhy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vianočné trhy v Budapešti boli krásne. Nechýbali tam rôzne maďarské špeciality a nechýbala ani pravá vianočná atmosféra.  Z trhov sme sa pred piatou popoludní prepravili metrom na železničnú stanicu Keleti, a keďže sme mali ešte trochu času, zašli sme na skok do neďalekého nákupného centra. Keď presne o 18:30 nabral náš vlak smer Košice, všetci sme sa už tešili na stretnutie so svojimi blízkymi doma.

b3Z Budapešti sme si odniesli veľa zážitkov a spoznali sme mnohé nové miesta.

 

Tatiana

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Počasie
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
Ankety

Ktorá prvácka trieda sa tento rok na imatrikulácii predstavila najlepšie?

View Results

Loading ... Loading ...