noviny.OAKE.sk
Noviny Obchodnej akadémie, Watsonova 61, Košice
Dnes je sobota, 27. apríl 2024.    Meniny oslavuje Jaroslav,  zajtra Jarmila.

Milí čitatelia, dovoľte mi predstaviť Vám Mgr. Lukáša Vaška, ktorý na našej škole vyučuje nemecký jazyk. Pán profesor Vaško na našu školu nastúpil len nedávno, preto by som začal otázkou:

  1. Čo Vás priviedlo na našu školu?

Na obchodnú akadémiu ma priviedlo odporučanie od mojej známej, že potrebujú učiteľa nemeckého jazyka a v tom čase som si hľadal prácu učiteľa nemeckého jazyka a tak mi to prišlo vhod, že naša škola ponúkala túto možnosť a mohol som uplatiť svoje poznatky v praxi.

  • Prečo ste sa stali učiteľom? Neľutujete svoje rozhodnutie?

Inšpirovali ma k tomu samotní učitelia počas svojich študijných čias, ktorí ma oslovili svojím pohľadom na prácu učiteľa, ktorú brali nie ako prácu, ale viac ako poslanie, a preto, že má vždy bavilo pracovať so študentmi a odovzdávať im vlastné skúsenosti a poznatky. Nikdy som to neoľutoval a počas praxe na základnej škole má k tomu povzbudil môj učiteľ, pri ktorom som praxoval.

  • Prečo sa predmetom, ktorý vyučujete, stala nemčina?

Nemčina ma vždy zaujímala. Už keď som bol malý chlapec, rád som pozeral seriály a rozprávky v nemčine. Tomuto jazyku sa venujem od piateho ročníka základnej školy v Michalovciach a potom na strednej škole, konkretne na Gymnáziu vo Veľkých Kapušanoch som maturoval z nemeckého jazyka. Na vysokej škole, hoci som študoval odbor učiteľstvo náboženskej výchovy a filozofie, dodatočne som si urobil aj štátnu skúšku z nemeckého jazyka, lebo som mal záujem vyučovať nemecký jazyk. Pre mňa osobne je to veľmi krásny jazyk a som rád, že naši študenti majú oň záujem a dokonca aj z neho maturujú.

  • Počuli sme, že okrem našej školy pracujete aj na inom mieste. Je to pravda? Máte dosť energie všetko zvládnuť?

Áno, je to pravda, od svojich 23 rokov som sa stal vychovávateľom na chlapčenskom internáte. Začínal som ako pomocný vychovávateľ a neskôr som sa vypracoval na vychovávateľa, ktorý má všetky kompetencie ako klasický vychovávateľ na internáte. Mám na starosti 32 chlapcov z rôzných škôl. Táto práca ma baví a beriem ju ako poslanie. Takisto beriem aj svoju druhú prácu učiteľa na našej škole. Dá sa to zvladať a nerobí mi to problém skončiť v jednej práci a po čase pokračovať v druhej. Je to sila zvyku. Postupom času som si na to zvykol.

  • Ako relaxujete? Čo robíte vo voľnom čase?

Svoj voľný čas trávim aktívne, väčšinou prácami v záhrade a okolo domu, niekedy varím, občas aj niečo upečiem,  potom sa venujem knihám, spevu, dobrej hudbe. Rád cestujem.

  • Čo sa Vám na našej škole páči a čo by ste zmenili?

Na našej škole sa mi páči,že máme dobre vybavené učebne a že sa postupne modernizuje a dochádza aj k rekonštrukciám budovy, hlavne v poslednej dobe sa menili okná. Sme super kolektív a nemenil by som nič.

  • Vedia Vás študenti aj nahnevať?

      So študentmi sa snažím vychádzať dobre, takže nedochádza ku konfliktom. Snažím sa vytvárať na hodine  priateľskú atmosféru.

  • Aké sú Vaše plány do budúcna?

Aby ma bavilo to, čo robím, aby to napĺňalo môj život a aby som bol s tým spokojný. Chcel by som byť naďalej prínosom pre túto spoločnosť. A hlavne na záver, chcel by som, aby zdravíčko slúžilo a mal som po boku svoju milovanú rodinu, ktorá ma povzbudzuje a je mi oporou vo všetkom.

Ďakujeme za Vaše odpovede a želáme Vám veľa pohody vo Vašom ďalšom pôsobení na našej škole.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Počasie
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
Ankety

Ktorá prvácka trieda sa tento rok na imatrikulácii predstavila najlepšie?

View Results

Loading ... Loading ...