noviny.OAKE.sk
Noviny Obchodnej akadémie, Watsonova 61, Košice
Dnes je piatok, 03. máj 2024.    Meniny oslavuje Galina,  zajtra Florián.

Šiesti študenti našej školy v dňoch od 4.-7. februára dostali možnosť, ktorá sa len tak neodmieta. Návštevu do Europarlamentu v Štrasburgu!

Naša cesta začala v nedeľu na železničnej stanici v Košiciach. Cestovali sme do Prešova, kde sme nasadli do autobusu a náš výlet mohol začať. Cesta bola dlhá, únavná, no myslím, že naše nadšenie to neodradilo. Po úspešnej ceste sme v pondelok ráno vystúpili z autobusu a začali skúmať krásy Štrasburgu. Naše prvé kroky viedli na námestie a k historickému chrámu. Musím povedať, že Štrasburg je naozaj krásne miesto, ktoré by mal každý vidieť. Jeho tajomné historické uličky skrývajú rôzne tajomstvá. Nádherné kaviarne a malé obchodíky so suvenírmi sú neoddeliteľnou súčasťou tohto mesta. Okolo 17:00 naše potulky mestom skončili a všetci sme sa tešili na hotel. Večera bola tradičná francúzska, no nás veľmi neoslovila. Bolo to… zaujímavé😀. Večer sa už každý tešil na spánok v posteli, keďže v utorok nás čakal hlavný bod programu, a to návšteva europarlamentu.

Nastal konečne deň D a my sme sa už od skorého rána nevedeli dočkať dlhoočakávanej návštevy. Ráno sme začali úžasnými raňajkami, pobalili sme sa a mohli sme vyraziť. Naša prvá zastávka bolo centrum Štrasburgu, kde sme si dali lahodnú kávičku na námestí. Ďalej nás čakala plavba loďou po rieke Rýn. Bol to nezabudnuteľný zážitok ako spoznať mesto z trochu iného pohľadu. Cestou k europarlamentu nás čakalo nemilé prekvapenie. Protest poľnohospodárov. Museli sme ísť určitú časť aj peši, keďže cesta bola zatarasená.

Pred vstupom do europarlamentu sme prešli prísnou kontrolu, kde nám prehľadali všetky veci.  Vstup bol dych berúci a nikto neveril vlastným očiam. Očarila nás architektúra budovy a jej rozmer. Nasledovala diskusia s poslankyňou Európskeho parlamentu Luciou Ďuriš Nicholsonovou. Bolo to veľmi prijemne stretnutie, z ktorého sme si odniesli zaujímavé informácie. Po prehliadke europarlamentu nasledovala cesta na Slovensko.

Na záver by som sa chcela poďakovať p.p Lukáčovi za možnosť zúčastniť sa na tomto výlete plnom spomienok, skúseností a nezabudnuteľných zážitkov.

Ester

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Ankety

Ktorá prvácka trieda sa tento rok na imatrikulácii predstavila najlepšie?

View Results

Loading ... Loading ...