noviny.OAKE.sk
Noviny Obchodnej akadémie, Watsonova 61, Košice
Dnes je piatok, 26. apríl 2024.    Meniny oslavuje Jaroslava,  zajtra Jaroslav.

Koncom apríla 2023 naša škola zorganizovala poznávací výlet do Francúzska. Naša cesta sa začala v nedeľu 23.4.2023 stretnutím pri amfiteátri o 7:00. Autobus nás previezol cez Česko a Nemecko a v pondelok v skorých ranných hodinách sme dorazili do Paríža, kde sme prvýkrát  mohli zazrieť Eiffelovu vežu, Place de la Concorde a Víťazný oblúk. Ubytovaní sme boli v hoteli v centre Paríža.

Po tradičných francúzskych raňajkách sme vyrazili do mesta Rouen, kde sme videli katedrálu a miesto, na ktorom bola v stredoveku upálená Johanka z Arku. Odtiaľ sme pokračovali do Etretatu, kde sme sa prvýkrát stretli s morom a krásnymi kriedovými útesmi. Ubytovali sme sa v meste Le Havre.

Ďalší deň sme pokračovali v našej ceste Normandiou a navštívili kláštor Mont St. Michel, ktorý je suchou nohou prístupný len v čase odlivu. Navštívili sme aj slávnu pláž Omaha, na ktorej sa 6.júna 1944 vylodili americkí vojaci, aby pomohli oslobodiť západnú Európu od fašizmu.

Nasledujúci deň naše kroky smerovali na slávny zámok Versailles. Neskôr sme navštívili aj modernú štvrť Defence, slávny Montmartre s Bazilikou Sacre Coeur. Večer nás čakalo prekvapenie v podobe rozsvietenej a blikajúcej Eifelovky.  Poslednú noc sme strávili v útulnom hoteli v Paríži. Posledný deň v Paríži nás čakalo Musée du Louvre, kde sme si prezreli bohatú zbierku obrazov a sôch, vrátane slávneho obrazu Mony Lízy od Leonarda da Vinciho. V peknom počasí sme sa vyše hodiny plavili po rieke Seina a videli sme aj rekonštruovanú katedrálu Notre Dam. Keďže to bol už posledný deň, nakupovali sme darčeky a suveníry.

Do Košíc sme odchádzali v podvečerných hodinách. Počas celej cesty nás slovom sprevádzal milý šofér, ktorý nám podával užitočné a zaujímavé informácie o miestach, ktoré sme navštívili.  Chcela by som týmto vysloviť poďakovanie pp Lukáčovi, ktorý tento výlet zorganizoval. Máme úžasné zážitky, na ktoré budeme dlho spomínať.

Monika

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Počasie
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
Ankety

Ktorá prvácka trieda sa tento rok na imatrikulácii predstavila najlepšie?

View Results

Loading ... Loading ...