noviny.OAKE.sk
Noviny Obchodnej akadémie, Watsonova 61, Košice
Dnes je piatok, 26. apríl 2024.    Meniny oslavuje Jaroslava,  zajtra Jaroslav.

V dňoch od 11.06.2015 do 16.06.2015 sa uskutočnil výlet do Londýna pre bilingválnych študentov. Na výlete sa zúčastnilo 18 študentov školy s pani profesorkou Kováčovou a pánom riaditeľom.

V prvý deň sme v skorých ranných hodinách opustili Košice. V Banskej Bystrici sme vyzdvihli druhú školu, ktorá nám robila spoločnosť. Keďže boli z evanjelickej školy, cestu nám po večeroch „spríjemňovali modlitbami“.  Prechádzali sme cez Slovensko, Českú republiku, Nemecko, Luxembursko, Belgicko, z ktorého sme prešli do francúzského mesta   Calais, kde sme nastúpili na trajekt do Anglicka.

Druhý deň sme vystúpili v londýnskej štvrti Greenwich. Videli sme nultý poludník, kráľovské observatórium, múzeum námorníctva. Loďou sme sa dostali do centra Londýna, kde sme si pozreli Big Ben, povozili sa na London Eye, zvonku si obzreli Westminister Abbey. Odtiaľ sme sa vybrali na Trafalgar Square a tí, ktorí chceli, si šli pozrieť aj Piccadily Circus. Po pomerne vyčerpávajúcom dni sme sa vybrali na ubytovanie do Allhallows.

Deň tretí sme celý strávili v Londýne a užili sme si ho najviac ako sa dalo. Ráno sme vyložili časť skupiny pred Madame Tussauds a my sme sa vybrali do British Museum. Obe skupiny sme si odniesli veľa zážitkov.  Aký by to bol výlet do Anglicka, ak by sme si nešli obzrieť Tower Bridge. Samozrejme všetci chceli nakúpiť suveníry, a tak sme sa vybrali na Oxford Street. Neďaleko bol Hyde Park, a tak  tí,  ktorí si na to našli čas, sa vybrali tam. Deň sme ukončili návratom do Allhallows a chutnou večerou.

Štvrtý deň sme sa vybrali obzrieť si Downing Street, kde sme zažili výmenu stráží aj s policajtmi na koňoch. Keďže Piccadily bolo blízko, pešo sme sa tam vybrali. Po ceste sme si obzreli Buckinghamský palác. Keďže sme už vopred mali zaplatený vstup do Warner Bros studia, tak bol čas navštíviť čarovný svet Harryho Pottera. Štúdiá boli veľké a zabralo nám to približne 3 hodiny. Pre mnohých to bol neopísateľný zážitok.

Deň piaty bol pre všetkých smutnejší, pretože vo vzduchu visel odchod domov.  Ráno sme sa v Allhallows poslednýkrát naraňajkovali, zbalili si tašky a odišli. Po ceste sme mali prestávku v Rochesteri a minuli posledné libry. Mesto nás veľmi očarilo, dýchalo históriou.

V posledný deň zájazdu sme sa už nevedeli dočkať domova, rodičov a priateľov. Pre nás osobne boli posledné tri hodiny, keď sme vyložili spolucestujúcich z Banskej u nich doma, tie najlepšie. Každý si konečne vystrel nohy a pospal ešte, čo sa dalo.

Emma Pčolová, Miriam Krištofiková 2.E

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Počasie
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
Ankety

Ktorá prvácka trieda sa tento rok na imatrikulácii predstavila najlepšie?

View Results

Loading ... Loading ...