noviny.OAKE.sk
Noviny Obchodnej akadémie, Watsonova 61, Košice
Dnes je streda, 08. máj 2024.    Meniny oslavuje Ingrida,  zajtra Roland.

1CJa som Katarína, a toto za mnou sú moji spolužiaci. Naša trieda je I.C. Chodí do nej 29 študentov, z toho 22 dievčat a 7 chlapcov. I.C sa delí na normál a duál, no všetci dokopy sme nenormál.
Najviditeľnejšou vlastnosťou našej triedy, ktorú si väčšina profesorov už stihla všimnúť je šprint po chodbách a naša veľká lenivosť. V našej triede sa nikto neučí na všetky predmety, ktoré budú nasledujúci deň, ledva si prelistujeme nejaké učivo, aby sa nepovedalo. Všetci tak nejako tajne dúfame, že sa prihlási niekto iný, alebo veríme, že nás daný profesor nevyvolá. Problém nastáva však pri tzv. ,,tajných matematických kombináciách“, veď všetci dobre vieme, o čom hovorím. Taaakže dnes je osemnásteho, osemnásť + jedenásť bez jednej je dvadsaťosem delené moja mačka oslavuje zajtra štyri roky to jeeee sedem na druhú je štyridsaťdeväť a štyri + deväť jeee bum! A nejakou zázračnou metódou stojíš pri tabuli. Ak nás náhodou učiteľ nevyvolá, robíme naše najobľúbenejšie činnosti. Na prvé miesto sa samozrejme zaradzuje spánok, druhé obsadzuje jedenie a tretie učenie sa na ďalší predmet, na ktorý sme sa doma vykašľali, ale píšeme. Toto je pri niektorých profesoroch jedna z najrizikovejších činností = keď ti tvoj precízne robený ťahák, tridsať minút čistej roboty, len tak niekto hodí do koša, srdiečko ťa zabolí. Najväčšiu radosť nám po 45 minútach robí zvonček. Ten signál, kedy vieme, že sa môžeme venovať príjemnejším činnostiam ako počúvanie učebnej látky a zapisovanie poznámok. Na prestávkach v I.C sa vždy deje niečo zaujímavé. Prebiehajú rozhovory o všetkom možnom i nemožnom, opisujú sa úlohy, lebo však niekto to určite bude mať, hrajú sa karty, odbíjajú sa balóny a všeličo iné. Najväčšiu radosť nám však robí zvonček po poslednej hodine alebo skrátenie vyučovania, to je pocit na nezaplatenie.
Samozrejme ako nad každou triedou, tak aj nad I.C musí niekto držať ochrannú ruku. Tým niekým je naša triedna profesorka Anabela Grešová, najlepšia triedna profesorka najlepšej I.C, však ona vám to potvrdí. Hoci sme na tejto škole len krátko, triedna profesorka si s nami niečo zažila, a my jej ako správna trieda sľubujeme, že budeme jej najlepšia trieda, až kým nás maturita nerozdelí.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Ankety

Ktorá prvácka trieda sa tento rok na imatrikulácii predstavila najlepšie?

View Results

Loading ... Loading ...