noviny.OAKE.sk
Noviny Obchodnej akadémie, Watsonova 61, Košice
Dnes je štvrtok, 25. apríl 2024.    Meniny oslavuje Marek,  zajtra Jaroslava.

17. februára sme v našom virtuálnom školskom priestore na Zoom-e privítali vzácneho hosťa. Pozvanie na besedu prijal známy košický sprievodca, moderátor a spisovateľ, pán Milan Kolcun. Veľmi si vážim, že si na nás našiel čas, pretože stretnutie s ním bolo obohacujúce a osviežujúce.

Myslím, že sa mu podarilo kúsok svojho nadšenia a lásky ku knihám, histórii či umeniu preniesť aj na nás, čo je v tomto momentálne sivom svete obrazoviek a anonymity priam zázrak. (Aspoň ja som teda mala hneď chuť naučiť sa aspoň 10 nových slovíčok z angličtiny J). Pán Kolcun nám stihol porozprávať nielen o Potulkách a Košiciach, ale napríklad aj o jeho vzťahu ku knihám, o svojich aktivitách a plánoch, či o tom, ako sa učí cudzie jazyky. Keďže je človekom inšpiratívnym a kreatívnym, priam sa žiadalo aj trochu „pofilozofovať“, čo patrične využili aj niektorí žiaci II.B a III.D a otázky kládli tak, že prebiehajúca debata bola zážitkom. Výborné otázky študentov a duchaplné, vtipné aj vážne odpovede nášho hosťa sa dotkli napríklad aj takých tém ako zmeny v živote, inšpirácia alebo kreativita.

Pánovi Kolcunovi ešte raz ďakujem za jeho čas a inšpiratívne myšlienky a verím, že sa čoskoro budeme môcť stretnúť aj naživo pri Potulkách.  

VP

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Počasie
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
Ankety

Ktorá prvácka trieda sa tento rok na imatrikulácii predstavila najlepšie?

View Results

Loading ... Loading ...