noviny.OAKE.sk
Noviny Obchodnej akadémie, Watsonova 61, Košice
Dnes je piatok, 19. apríl 2024.    Meniny oslavuje Jela,  zajtra Marcel.

66081920_438853953615409_3847974059342036992_nZačiatkom júna som sa zúčastnila na výlete do Anglicka, ktorý bol organizovaný školu.

 

Anglicko je vskutku veľmi kultivovaná krajina. Ľudia tam žijú viac pompéznejšie ako vo zvyšku Európy. Domáci sú veľmi pracovití, no vždy po práci si doprajú kúsok oddychu v preslávených anglických záhradách. Ak potrebujete na chvíľu odísť od ruchu veľkomesta alebo preplnenej kancelárie, stačí, ak si zájdete do parku, ktorý máte hneď oproti. Páčilo sa mi, že skoro vždy tam majú pouliční umelci svoje vystúpenia.

Videla som veľa stavieb, ktoré som mala doteraz iba na obrázku. Po meste sme sa prepravovali rýchlostnou loďou. Preplávali sme okolo všetkých pamiatok pri Temži, ako napríklad London Eye, Big Ben, Westminster, St. Paul´s Cathedral a Tower  Bridge. Zvyšok dňa sme strávili v centre mesta.

Ďalšou zastávkou bolo mestečko  Salisbury a v ňom krásna gotická katedrála. Neskôr mesto Bath. Toto kúpeľne mesto pochádza ešte z rímskych čias. Prišlo mi to ako taký anglicky Rím.

V ten istý deň sme zašli aj na Stonehenge. Unikát, ktorý leží na biednej lúke.

Neskôr  sme mali na programe Hastings a Brighton. Ku Hastingsu možno len toľko, že je to skôr takým letoviskom pre dôchodcov. Brighton je krásny hlavne vďaka veternému pobrežiu.

Ďakujem Márii Terézií, že na Slovensku máme také krásne označenie ulíc a domov. Angličania tieto veci kvalitne zavrhli. Za tento výlet som sa stratila presne 3-krát, no v Brightone to bolo najhoršie. Ostala som sama a bez signálu uprostred 80 tisícového mesta.

Poslednou zastávkou bolo Canterbury. V centre sa nachádza veľká anglikánska katedrála. Táto stavba stojí v centre mesta, ktoré je ohraničené dodnes zachovanými hradbami a vstupnou bránou.

Napriek 30 hodinovej ceste a bývaniu v mobilehomoch, som veľmi rada, že som mala možnosť cestovať. Domov som si priniesla pekné spomienky a užitočné skúsenosti.

 

Karin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Počasie
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
Ankety

Ktorá prvácka trieda sa tento rok na imatrikulácii predstavila najlepšie?

View Results

Loading ... Loading ...