noviny.OAKE.sk
Noviny Obchodnej akadémie, Watsonova 61, Košice
Dnes je piatok, 29. marec 2024.    Meniny oslavuje Miroslav,  zajtra Vieroslava.

guinnessDňa 24.5 sme v neskorých nočných hodinách odchádzali z Festivalového námestia a zamierili sme do hlavného mesta – Bratislavy. Z Bratislavy sme leteli priamou linkou do taktiež hlavného mesta, no tentoraz do Dublinu. 10 študentov tretieho ročníka Obchodnej akadémia Watsonova  61 v Košiciach vycestovalo  na trojtýždňovú prax .

 

Let trval 2 hodiny a 40 minút. Po prílete nás na letisku čakali vodiči, ktorých zabezpečili v ADC, ktorí nás odviezli do príslušných rodín. Po príjemnom privítaní sme si trochu oddýchli a vyrazili do centra mesta. Od miesta môjho ubytovania trvá cesta do centra niečo okolo 40-tich minút. Bol by to pre vás obrovský šok, ak ste zvyknutí na 10 minútovú cestu z Terasy do Starého mesta. V meste sme sa stretli s profesorom a urobili prvé spoločné fotky.

 

V ďalší deň sme sa vybrali na plavbu loďou po miestnej rieke Liffey, prezreli sme si priestory Trinity College a následne nás čakalo vytúžené individuálne voľno. Taktiež sme navštívili ADC College, vďaka ktorej tu vlastne sme. Tam nám povedali tipy a triky a takisto nám prezradili miesta, ktoré by sme určite mali navštíviť.

 

Potom nasledoval ten dlho očakávaný deň zvaný – prvý pracovný. Moje očakávania v práci boli naplnené na 100%.  Je to presne také, ako som si to predstavoval, takže vynikajúce. Mladí kolegovia, vlastný stôl, vlastný šuflík, vlastná práca, na ktorú sa môžem každý deň sústrediť. Svoje dojmy a zážitky samozrejme opíšem po skončení praxe. (25.5.)

 

Fakt, že sme v Írsku, neznamená, že nesledujeme domáce majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. Doposiaľ sme nevymeškali ani jeden zápas našich hokejistov. Ďakovať za to môžeme reštaurácii /pubu zvaného Pifko, v ktorom ponúkajú českú a slovenskú kuchyňu. Bonusom je, že obsluha je 100% československá, ktorá nám pripomenula, ako sa rozpráva po slovensky.

 

Cez víkend sme s pánom profesorom Liptákom navštívili Guinness Storehouse, kde som oslávil svoje 18. narodeniny. V druhý víkendový deň sme nasadli na vlak (zvaný Dart) a smerovali sme k prístavnému mestu Howth, kde sme mali možnosť vidieť krásnu írsku prírodu.

 

Zatiaľ hodnotím prax v zahraničí veľmi pozitívne a chcel by som sa poďakovať menovite  pánu profesorovi Liptákovi za to, ako viedol našu prvú polovicu zahraničnej praxe. Štafetu prenechal pani profesorke Fričovej, ktorá to s nami bude musieť vydržať do odletu.

 

Za všetkých by som sa chcel poďakovať najmä pani profesorke Opršalovej, vďaka ktorej si môžeme užívať írsku kultúru, zvyky, tradície, prírodu a systém prace, ktorý je diametrálne odlišný toho na Slovensku.

 

Ďakujeme.

 

 

Nikolas Prejsa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Počasie
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
Ankety

Ktorá prvácka trieda sa tento rok na imatrikulácii predstavila najlepšie?

View Results

Loading ... Loading ...