noviny.OAKE.sk
Noviny Obchodnej akadémie, Watsonova 61, Košice
Dnes je piatok, 19. apríl 2024.    Meniny oslavuje Jela,  zajtra Marcel.

cf3Nové medzinárodné priateľstvá, zaujímavé podnikateľské nápady, odborné prezentácie, pútavý kultúrny program, emotívne vyhlasovanie víťazov a príťažlivé vecné ceny. Aj takto vyzeral už 16. Medzinárodný veľtrh cvičných firiem krajín V4 v Košiciach.

 

cf1Všetko sa to začalo slávnostným otvorením v stredu 17.10. 2018. Okrem slávnostného príhovoru riaditeľa a príhovorov ostatných zástupcov partnerov a hostí, sme mali možnosť v kultúrnom programe vidieť aj žiakov našej školy. Program otvorila Gabika Némethová so svojím tanečných vystúpením. S tancom sa taktiež predstavili aj Martina Szénayová z III.D a Dorota Baťková zo IV.E. Okrem tanca sme si mohli vypočuť aj hru na flautu v podaní Michaely Chovancovej z III.E triedy a Dominika Jiráska zo IV.B triedy s hrou na klavír. Okrem žiakov našej školy vystúpili aj žiaci ZUŠ na Jantárovej ulici a Konzervatória na Timonovej ulici v Košiciach, a Veronika Rabada, učiteľka spevu z Konzervatória na Timonovej ulici v Košiciach.

 

 

cf4Po otvorení sa všetci hostia spolu s porotou vybrali pomedzi už pripravené stánky cvičných firiem a pustili sa do fiktívneho obchodovania. Medzi stánkami mohli naraziť aj na stánky cvičných firiem z našej školy.

Vďaka ochote zúčastnených vám prinášam aj svedectvo študenta  našej školy cf6Mareka Tótha z V.D triedy. Patrí do tímu s cvičnou firmou In-Energy. Skúsenosti dlhoročného dobrovoľníka pomáhajúceho s prípravou veľtrhu a tohtoročného reprezentanta svojej cvičnej firmy sa dajú stručne zhrnúť aj takto: „Hoci sme sa na veľtrhu zúčastňovali aj v predchádzajúcich rokoch, toto bol prvý košický veľtrh, na ktorom sme sa zúčastnili spolu s firmou. Bolo to čosi nové, to určite, a myslím, že mi (teda, verím, že hovorím za celý tím) to jednoznačne pomohlo aspoň sčasti vidieť perspektívou podnikateľa. A to najmä v prípadoch, keď sme sa bavili o cenách za jednotlivé produkty, snahy zo strany zákazníkov o ich zjednanie, keď sme nachádzali kompromisy, ktoré sú nepochybne dôležité v podnikateľskej oblasti, či prekvapivé otázky zákazníkov, ktoré som nebol pripravený zodpovedať a na scénu prichádzala improvizácia; no verím, že práve takéto (hoci len fiktívne, ale zato občas i hraničné) situácie ma najreálnejšie dokážu pripraviť na skutočné pomery a podmienky. Veľtrh a jeho účasť na ňom boli o to zaujímavejšími, že sme sa na ňom zúčastnili s veľmi špecifickým produktom, resp. ponukou – predajom a distribúciou elektriny a obecného osvetlenia. A hoci primäť ľudí bolo nepochybne náročnejším – a o to sofistikovanejšími sme potrebovali byť – aby sa zastavili pri našom stánku, mnohokrát sa to podarilo – koniec koncov, mali sme tam i najlepšiu reprezentantku, a celkovo i tím, ktorý ťahal za jeden koniec povrazu. Na záver by som len povedal, že prípravy na veľtrh boli zaujímavými, občas nejednoduchými, niekedy komickými, no účasť na ňom bola prospešná a rast dávajúca nám všetkým.“

 

cf2Po dvoch úspešne zorganizovaných dňoch sa veľtrh blížil ku koncu, čo ide ruka v ruke s cf8vyhlasovaním výsledkov. Víťazom hlavnej kategórie o Najlepšiu cvičnú firmu z cvičnej firmy Vínny Sokol, s.r.o. srdečne blahoželáme. Takisto chceme pochváliť aj našich vlastných študentov, ktorí im dýchali tesne na krk. Boli to študenti z Banáno, s.r.o., ktorí si pripísali krásne 2. miesto v tejto kategórii.

 

cf10Ostatní študenti taktiež nesklamali, a tak sa naša škola aj tento rok môže pochváliť niekoľkými cf9úspechmi: 3. miestom pre In-ENERGY, s.r.o. v kategórii o Najlepšiu elektronickú prezentáciu a Najlepšou reprezentantkou CF Janou Chiarou Petrovou z IN-ENERGY, s.r.o.

 

Všetkým oceneným gratulujeme a dúfame, že sa s vami uvidíme i na budúci rok.

 

Marek a Ernest

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Počasie
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
Ankety

Ktorá prvácka trieda sa tento rok na imatrikulácii predstavila najlepšie?

View Results

Loading ... Loading ...