noviny.OAKE.sk
Noviny Obchodnej akadémie, Watsonova 61, Košice
Dnes je piatok, 19. apríl 2024.    Meniny oslavuje Jela,  zajtra Marcel.

IMG_8915Dňa 2.6.2017 sa žiaci druhého ročníka zúčastnili na exkurzii v Osvienčime a v Krakove. Na cestu autobusom sme sa vydali v skorých ranných hodinách. Cesta do Krakova trvala 5 hodín.

O Krakove sme sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií, ako napríklad že je to mesto drakov. V minulosti ľudia verili, že v jaskyni pod hradom Wawel žili draci. Tento hrad je najnavštevovanejším hradom v Poľsku a je zapísaný ako pamiatka UNESCO. Navštívili sme aj kostol, v ktorom sú pochovaní panovníci hradu.

Z hradu sme sa presunuli do centra mesta. V Krakove sa nachádza najrozľahlejšie námestie v strednej Európe.  Uprostred námestia sa nachádza renesančná budova Sukienice, ktorá plnila funkciu tržnice so súknom. Dnes sa v interiéri tejto stavby hemžia farbami rozmanité stánky a obchody. Na rohu námestia sa nachádza gotický Mariánsky kostol s impozantným interiérom a jedinečným vyrezávaným dreveným oltárom od Víta Stossa.

IMG_8935Z Krakova sme sa presunuli do Osvienčimu. V Osvienčime nás už čakal sprievodca, ktorý nás sprevádzal. Osvienčim bol veľmi zaujímavý a veľmi dojemný. Dozvedeli sme sa veľa vecí, ktoré sme doteraz nevedeli. Exkurzia sa skladala z dvoch častí. Prvú časť tvoril Auschwitz II – Birkenau v ktorom sme absolvovali dvojhodinovú prehOsviencimliadku. Potom sme sa presunuli do Auschwitz I. Auschwitz I je miesto, kde židov dovážali vo vagónoch.

Po tejto exkurzii sme sa presunuli k autobusu a išli sme domov. Na výlete sme si medzi jednotlivými triedami vybudovali lepšie vzťahy a lepšie sme sa spoznali.

 

Táňa  a Bianka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Počasie
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
Ankety

Ktorá prvácka trieda sa tento rok na imatrikulácii predstavila najlepšie?

View Results

Loading ... Loading ...