noviny.OAKE.sk
Noviny Obchodnej akadémie, Watsonova 61, Košice
Dnes je štvrtok, 28. marec 2024.    Meniny oslavuje Soňa,  zajtra Miroslav.

l1V piatok 26. 04. 2013 skupina desiatich študentov Obchodnej akadémie pod vedením Mgr. Jaroslava Liptáka  odcestovala na výlet do Anglicka. Vstávali sme skoro, lebo

odchod z Košíc bol o 4:00 hodine ráno, ale stretli sme sa už o 3:30, aby sme potom nikoho nemuseli čakať. Cesta bola veľmi dlhá, no mali sme príjemných vodičov. Cestovali sme cez Slovensko, Česko, Nemecko, Belgicko, Luxembursko a Francúzsko. Vo Francúzsku sme prešli kontrolou našich pasov a po kontrole sme išli na trajekt. Táto cesta loďou sa nám veľmi páčila, pretože sme mali prekrásny výhľad na more a taktiež na lodi bolo veľké množstvo obchodov a reštaurácií. Na trajekte sme strávili asi hodinu a pol. Po plavbe sme už pokračovali v ceste autobusom Anglickom do cieľa našej cesty v Hastingse.

 

Pred ubytovaním sme navštívili mestečko Hastings. Tam už na nás čakal sprievodca, ktorý bol s nami celý náš pobyt. Tu sme navštívili hrad, kde sa uskutočnila bitka medzi Williamom Dobyvateľom a kráľom Haroldom. Bolo to veľmi zaujímavé a sprievodca nám porozprával o celej histórii tohto hradu. Súčasťou prehliadky bolo aj malé kino, v ktorom sme si pozreli niečo o Williamovi Dobyvateľovi. Ďalej sme boli v akváriu, kde sme videli rôzne druhy rýb a iných vodných živočíchov. Najzaujímavejšia však bola pre nás návšteva pirátskej jaskyňe. Zahrali sme si tam veľa hier a taktiež sme si pozreli krátku prezentáciu. Po všetkých prehliadkach sme mali voľno a mohli sme ísť nakupovať.

Večer sme už prišli do parku Combe Haven, kde sme sa ubytovali. Ubytovanie bolo veľmi pekné, len nám bola zima. K dispozícii sme mali obývačku, kuchyňu, kúpeľňu a izby. Mali sme aj stravu, ktorú nám varili slovenskí kuchári a priniesli ju priamo do karavánu.

 

Po spánku nás na ďalší deň čakal výlet do Londýna, ktorého sme sa nevedeli dočkať.

Myslíme si, že každému z nás sa najviac páčilo toto mesto. Videli sme tie najznámejšie pamiatky  ako napríklad Big Ben, Parlament, Westminster Abbey, White Hall, Tower Bridge

a mnoho ďalších pamiatok. Navštívili sme aj observatórium v Greenwichi, kadiaľ prechádza nultý poludník,  slávne múzeum voskových figurín Madam Tussaud, kde sme sa odfotili s figurínami známych osobností.  Po prehliadke mestom sme mali čas na nakupovanie. To potešilo najmä dievčatá, pretože v Londýne je neskutočne veľa obchodov s oblečením a rôznymi suvenírmi. Niektorí žiaci išli aj na London Eye, odkiaľ je krásny výhľad na celý Londýn.

 

Na ďalší deň sme absolvovali celodenný výlet do Salisbury, v ktorom sme navštívili katedrálu. Videli sme ju nielen z vonkajšej strany, ale aj zvnútra. Mohli sme si pozrieť jej prekrásnu architektúru. Potom sme išli opäť nakupovať. Pokračovali sme do Stonehenge – jednej z najväčších prehistorických lokalít v Európe. Cestou späť sme sa zastavili v letovisku Brighton, ktorý nás očaril prekrásnym mólom a morom. Po celom dni sme sa vrátili do nášho parku. Po príchode sme sa navečerali a išli sme spať.

 

Posledný deň nášho výletu sme sa ešte zastavili v meste Canterbury a boli sme si pozrieť katedrálu a nakúpiť ešte nejaké suveníry. Z Anglicka sme odišli v popoludňajších hodinách.

Čakala nás cesta domov na Slovensko.

 

Na záver môžeme povedať, že určite neľutujeme, že sme sa zúčastnili na tomto výlete, pretože nám ostanú v pamäti krásne spomienky a odporúčame aj Vám, aby ste raz túto krajinu navštívili.

 

Viki a Timea, účastníčky zájazdu

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Počasie
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
Ankety

Ktorá prvácka trieda sa tento rok na imatrikulácii predstavila najlepšie?

View Results

Loading ... Loading ...