noviny.OAKE.sk
Noviny Obchodnej akadémie, Watsonova 61, Košice
Dnes je piatok, 19. apríl 2024.    Meniny oslavuje Jela,  zajtra Marcel.

Na pohľad nenápadná budova stojí na Watsonovej ulici číslo 61. Ak idete náhodne okolo nej, nie je ničím zaujímavá, no ak sa o ňu začnete zaujímať, či dokonca pomýšľať o štúdiu na tejto Obchodnej akadémii, otvorí sa vám nový svet.

Ak prekročíte bránu našej školy, zistíte, že je to priestranná budova s množstvom dverí a okien. V areáli sa nachádza tiež trávnik, na ktorom si študenti skúšajú počas hodín telesnej výchovy svoju fyzickú zdatnosť. Pri vstupe do školy prejdete cez vrátnicu priamo na chodbu, kde sa nachádzajú triedy. Určite si všimnete nástenku s najúspešnejšími študentmi ročníka. Tá slúži hlavne ako motivácia pre ostatných, ktorí sa túžia takto zviditeľniť na škole.

Naša škola má celkovo tri poschodia a každé poschodie má viacero tried. Súčasťou budovy je aj prístavba, kde sa nachádzajú učebne informatiky, cudzích jazykov a taktiež počítačové učebne. Hoci je učivo zamerané hlavne na štúdium ekonomiky a účtovníctva, naša škola je tiež športovo založená. Vychádzajú odtiaľ nielen perfketní volejablisti, ale aj hokejisti. Skvelým príkladom sú Tomáš Halász a Radek Deyl, ktorým sa darí ako na ľade, tak aj v ďalšom štúdiu, pre ktoré sa rozhodli po skončení Obchodnej akadémie. Študenti majú na výber okrem povinných predmetov, medzi ktoré patria : matematika, podniková ekonomika, účtovníctvo, slovenský jazyk a literatúra, angličtina aj voliteľné predmety, ktoré si volia v druhom ročníku. Ako som spomínala, študenti radi športujú, a preto majú spomedzi všetkých týchto predmetov viacerí najradšej telesnú výchovu, na ktorú sa tiež kladie dôraz. Škola má jednu veľkú telocvičňu, kde si môžu počas hodín zahrať hádzanú, volejbal, či dokonca futbal. Taktiež je k dispozícii posilňovňa, ktorá slúži na precvičovanie rôznych cvikov. Jej súčasťou je náradie a rôzne iné pomôcky. Pre tých, ktorým  nie je šport veľmi blízky, sú zaujímavosťou odborné učebne. Učebňa literatúry a slovenského jazyka je plná pomôcok v podobe učebníc, kníh a množstva ďalších zaujímavostí. Steny sú zdobené obrázkami a nástenkami slávnych spisovateľov, ktoré pri odpovedi študentom veľa napovedajú. Azda najzaujímavejšou vecou je starý gramofón, na ktorom môžu študenti počúvať literárne diela k danému učivu. Súčasťou prístavby je aj spoločenská miestnosť, ktorú nájdete úplne na prízemí. Je prepojená s knižnicou, kde si môžu študenti požičiavať knihy, ktoré potrebujú. Táto miestnosť je vybavená kreslami a počítačmi, pri ktorých si študenti krátia dlhú chvíľku počas voľných či odpadnutých hodín. Elektronické vybavenie školy je na špičkovej úrovni, čo potvrdzuje aj plazmový televízor  priamo v miestnosti. Aula je miestnosť, ktorá sa nachádza na druhom poschodí prístavby a slúži najmä na porady vyučujúcich či rôzne prednášky pre študentov. Je tam plátno a premietačka, takže je možné pozrieť si tam rôzne prezentácie a práce študentov. Dôležité je, ak ste na našej škole po prvýkrát nestratiť sa, preto sú pri každom schodisku nalepené papiere s umiestnením  tried. Kabinety profesorov sú porozdeľované podľa tried a vyučovacích predmetov. Ak sa potrebujete dostať do jedálne, stačí prejsť malou chodbou na druhom  poschodí. Tam tiež nájdete sekretariát, kde si študenti môžu nechať potvrdiť potrebné doklady a zborovňa. Oproti je kancelária riaditeľa, zástupcu a zástupkyne.

Naša škola je prestížna a každoročne z nej študenti odchádzajú s veľkými úspechmi. Taktiež úzko spolupracuje so štátnym inštitútom odborného vzdelávania a každoročne sa študenti tretieho ročníka zúčastňujú na medzinárodnom veľtrhu cvičných firiem. Dôvodov, prečo si pre ďalšie štúdium vybrať našu školu je veľa, no tým najdôležitejším je fakt, že štúdium u nás vás dokáže pripraviť najlepšie do sveta peňazí a ekonomiky.

Aďa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Počasie
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
Ankety

Ktorá prvácka trieda sa tento rok na imatrikulácii predstavila najlepšie?

View Results

Loading ... Loading ...