noviny.OAKE.sk
Noviny Obchodnej akadémie, Watsonova 61, Košice
Dnes je piatok, 29. marec 2024.    Meniny oslavuje Miroslav,  zajtra Vieroslava.

vNaša škola je známa tým, že každoročne organizuje veľtrh cvičných firiem v Spoločenskom pavilóne v Košiciach. Každý rok sa teší väčšej a väčšej obľube. Na 17. Medzinárodnom veľtrhu sa stretli žiaci  z rôznych škôl, dokonca aj z rôznych krajín.

v2Slávnostné otvorenie prebehlo v stredu 23. októbra. O slávnostný príhovor sa postaral riaditeľ našej školy Ing. Peter Országh, ale aj ostatní zástupcovia, partneri a hostia. Pri otvorení nesmel chýbať ani kultúrny program, ktorý tento slávnostný úvod len obohatil. V programe sme mohli vidieť vystupovať aj talentovaných žiakov z našej školy. Program sa začal skvelým tanečným vystúpením, mali sme taktiež možnosť počuť hru na trúbku, spev a samozrejme nesmel chýbať ani náš tradičný folklór. Po krásnom programe prišlo aj na podpísanie spolupráce s firmou VSD, s ktorou naša škola spolupracuje už dlhé roky a sme radi, že v tom môže v1pokračovať aj naďalej.

 

Program pokračoval prehliadkou vystavujúcich cvičných firiem a následným fiktívnym obchodovaním. Stánky si obzerala najmä porota, ktorá hodnotila celkový dojem a reprezentačné schopnosti daných cvičných firiem. Vo štvrtok 24. októbra sa brány veľtrhu otvorili aj širokej verejnosti. Medzi stánkami sme si mohli všimnúť aj stánky cvičných firiem z našej školy. Na veľtrhu sa zúčastnilo spolu 26 cvičných firiem zo Slovenska, Českej republiky a Poľska. Počas dvoch dní bojovali o rôzne zaujímavé ceny. Blížil sa koniec a s ním aj vyhlasovanie výsledkov.

v3Víťazom hlavnej kategórie o Najlepšiu cvičnú firmu sa stala cvičná firma SFK, s.r.o., ktorej srdečne blahoželáme. Takisto chceme pochváliť aj našich vlastných študentov z firmy SMOOTH KING, s.r.o., ktorí si odniesli 3. miesto v kategórii Najlepšia elektronická prezentácia. Našu školu potešila aj výhra ceny sympatie, ktorú získali študenti z cvičnej firmy COCOSITA, s. r. o.

  1. ročník veľtrhu opäť obohatil všetkých zúčastnených o množstvo zážitkov a skúseností. Už teraz sa tešíme, čo nové prinesie nasledujúci ročník.

Všetkým zúčastneným ďakujeme a oceneným blahoželáme .

 

Dominika, Tamara a Zuzka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Počasie
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
Ankety

Ktorá prvácka trieda sa tento rok na imatrikulácii predstavila najlepšie?

View Results

Loading ... Loading ...