noviny.OAKE.sk
Noviny Obchodnej akadémie, Watsonova 61, Košice
Dnes je štvrtok, 28. marec 2024.    Meniny oslavuje Soňa,  zajtra Miroslav.

KomenskýPrečo 28. marec? Dátum tohto sviatku všetkých slovenských učiteľov  pripadá každý rok na 28. marec ako spomienka na narodenie „učiteľa národov“ – Jána Amosa Komenského. Tento pedagóg sa svoju učiteľskou činnosťou zaradil medzi významné osobnosti v našich dejinách. Bol jedným z prvých bojovníkov za poskytnutie vzdelania ľuďom bez rozdielu pohlavia a sociálneho postavenia. Známy je jeho prístup k vyučovaniu v duchu hesla škola hrou.

Aj vo svete existuje Svetový deň učiteľov. Slávi sa 5. októbra. Tento deň bol vyhlásený organizáciou UNESCO v roku 1994 ako spomienka na Chartu učiteľov z roku 1966.

Práca učiteľa veru „nie je ľahkým chlebíkom“. V tom mi dá veru každý za pravdu. Učiteľstvo nie je prácou ako takou, skôr by mala byť životným poslaním, behom na dlhú trať. Nie je učiteľ ako učiteľ. Niektorí nám ostávajú v mysliach a spomienkach po celé roky, na iných zabudneme posledným zatvorením školských dverí. Ich prácu však často vieme oceniť až po rokoch, v dospelosti.

Za ich zodpovednú prácu by som sa všetkým učiteľom rada v mene študentov našej školy poďakovala a zaželala im pekný sviatočný deň. J

 

Viki

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Počasie
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
Ankety

Ktorá prvácka trieda sa tento rok na imatrikulácii predstavila najlepšie?

View Results

Loading ... Loading ...