noviny.OAKE.sk
Noviny Obchodnej akadémie, Watsonova 61, Košice
Dnes je utorok, 16. apríl 2024.    Meniny oslavuje Dana, Danica,  zajtra Rudolf.

Som žiačka druhého ročníka a týmto článkom by som vám len chcela povedať, čo práve zažívam alebo ako beriem aktuálne fakty.

Nikdy predtým som sa nezaoberala o politiku, či už v našom malebnom štáte, alebo vo svete. Ale všetko sa zmenilo príchodom na túto školu. Možno to bude aj vekom, ale začala som pociťovať túžbu spoznávať a obohacovať sa informáciami z ekonomiky a politiky. Práve kvôli tomu skúsim tento rok napísať SOČ (stredoškolská odborná činnosť). Keby niekto nevedel, čo to je, tak názov vypovedá za všetko. Teda je to práca, kde si vyberiem tému, ktorá má zaujíma alebo mi s témou poradí učiteľ poprípade kamarát, rodič…   Keď mám vybratú tému, začne sa samotná práca pomocou Wordu. S prácou mi môže pomôcť aj učiteľ, samozrejme do určitej miery. Keď to bude hotové, môže sa pokračovať na ďalší level, a tým je zostručniť tieto informácie do PowerPointu. A nakoniec obhájenie svojej práce. Pri tomto bode ti môže robiť strach vystupovanie pred ľuďmi, ale práve preto by si to mal skúsiť. Aby si odbúral stres. Čo budeš robiť, ak sa rozhodneš ísť a vysokú školu a takáto obhajoba nebude raritou?

Tým, že si vyskúšate takúto prácu, získate skúsenosti nielen pri príhovoroch alebo pri ústnej skúške pri tabuli. Obohatí to aj  vaše vedomosti, ktoré určite časom využijete ďalej v živote. Či už na spomínanej výške, alebo v práci na pracovnom pohovore.

Otázka teda znie, pre akú tému som sa rozhodla. Po dlhom uvažovaní som dospela k záveru, že najlepšou a najzaujímavejšou témou budú daňové úniky a podvody. Možno vás to trochu zaskočilo, predsa táto téma sa nevyskytuje v učebniciach podnikovej ekonomiky. A keď už tak v učebniciach daňovej sústavy. Ale to nemení fakt, že chcem vyskúšať samú seba v nerovnom boji s mojimi vedomosťami a doteraz získanými informáciami. Táto téma je síce obšírnejšia a sofistikovanejšia na pochopenie, ale skúsim to!

Týmto vyzývam každého z Vás, aby ste neváhali a vybrali si tému, ktorú chcete spoznať a nie je možno písaná v učebniciach. Pretože sme mladí, krásni a plní energie, a teda  nie je možné, aby sme to nezvládli. Poďme vyskúšať samých seba v nových veciach. A ukážme ostatným, že na to máme!

Prestaňme hľadať výhovorky a rôzne argumenty, prečo by sme to nemohli skúsiť. Ale naopak opýtajme sa prečo nie?

Dúfam, že som vám týmto článkom pomohla pri rozhodovaní sa.

Lenka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Počasie
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
Ankety

Ktorá prvácka trieda sa tento rok na imatrikulácii predstavila najlepšie?

View Results

Loading ... Loading ...