noviny.OAKE.sk
Noviny Obchodnej akadémie, Watsonova 61, Košice
Dnes je piatok, 29. marec 2024.    Meniny oslavuje Miroslav,  zajtra Vieroslava.

 

Počas bronzovej úrovne, na ktorej som sa zúčastnila minulý rok, som si taktiež musela stanoviť svoj hlavný cieľ. Po dobu šiestich mesiacov som pravidelne zapisovala svoje postupy, poznatky a poznámky.

Môj hlavný cieľ bol v sekcií talent, a to napísať príbeh. Avšak, musela som presne opísať, o aký príbeh ide, koľko kapitol bude mať a približne koľko slov bude obsahovať jedna kapitola. Musela som taktiež uviesť žáner a kratší obsah, o čom román bude. Isteže, ak som zmenila názor a chcela písať o niečom inom, mohla som si cieľ pomeniť, zmeniť alebo prepísať, aby to pasovalo k tomu, čo malo vzniknúť na samom konci. Takže moje prvotné zadanie cieľa vyzeralo asi takto:

Po dobu šiestich mesiacoch napíšem príbeh v slovenskom jazyku, ktorý bude obsahov 40-45 kapitol. Každá kapitola bude mať v rozmedzí od 1500 do 2000 slov. Žáner príbehu bude kriticko-realistický román.

Písaniu sa venujem už nejakú dobu a nie je to môj príbeh, ktorý som dotiahla do úplného konca. Išlo však o to, že v poslednom čase som na písanie nemala čas a ja som sa tejto vášne nechcela vzdať. Preto mi prišiel ako dobrý nápad, aby som si stanovila takýto cieľ. Bolo to pre mňa dosiahnuteľné, nič nereálne.

Počas toho polroka sa stalo veľa vecí. Boli mesiace, keď som nepísala vôbec, aj keď som sa tomu mala venovať pravidelne. Boli však mesiace, keď som písala ustavične. Celý víkend som dokázala presedieť vo svojej izbe pri papieroch, pri káve. Boli dni, keď som bola zo seba nervózna, pretože som nevedela prísť na žiaden dobrý nápad. Boli dni, keď som bola na seba pyšná a časti príbehu si čítala donekonečna. No myslím, že ja osobne som na to bola ešte ako tak dobre a nie je to nič prelomové, keď sa mi podarilo nájsť tú správnu múzu. Skôr obdivujem moju rodinu a priateľov, ktorí to so mnou vydržali, hlavne vo chvíľach, keď bol stres to jediné, čo mi prúdilo v krvi.

 

Simona

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Počasie
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
Ankety

Ktorá prvácka trieda sa tento rok na imatrikulácii predstavila najlepšie?

View Results

Loading ... Loading ...