noviny.OAKE.sk
Noviny Obchodnej akadémie, Watsonova 61, Košice
Dnes je štvrtok, 28. marec 2024.    Meniny oslavuje Soňa,  zajtra Miroslav.

TALENT

Každý je v niečom dobrý. Toto je ten pravý dôvod, prečo sa každý z nás môže rozhodnúť, čo bude v talente robiť. Je to úžasný spôsob ako sa naučiť niečo nové, pretože budete robiť práve to, čo vás baví a to vás bude držať nad vodou – motivovať. Ja osobne som si tiež musela vybrať cieľ, ktorý ma bude baviť a taktiež niečo, čo pre mňa bude reálne. Môj cieľ bol napísať román s presne danými kapitolami a počtom slov, ktoré som musela dodržať. Taktiež som musela byť dôsledná pri gramatike a slovnej zásobe, ktorú som využívala. Práve talent sa stal mojím hlavným cieľom, ktorý som robila po dobu šiestich mesiacov. Okrem toho som musela presne zapisovať priebeh môjho písania v online knihe tejto organizácie. Bolo to síce náročné a niekedy aj poriadne unavujúce, ale teraz som šťastná, že som bola schopná držať sa svojho cieľa a dokončiť ho načas.

DOBROVOĽNÍCTVO

Je to vlastne o našich životoch, čo dávame a čo naopak dostávame. Dobrovoľníctvo je spôsob ako niečo dať a prijímať zároveň. Vďaka tomuto odvetviu všetci zúčastnení môžu objavovať svoju zodpovednosť, empatiu, toleranciu a trpezlivosť. Môj cieľ bol učiť deti anglický jazyk v škôlke. Pracovať s deťmi bolo samo o sebe veľmi náročné, pretože som za nich mala veľkú zodpovednosť. Napriek tomu som si to veľmi užívala a ďakovala som za každú strávenú minútu s nimi. Urobilo ma to silnejšou v spôsobe zodpovednosti, pomohlo mi to redukovať môj stres na minimum a naučiť sa ako správne zaobchádzať s deťmi.

ŠPORT

Cez šport k zdraviu a blahobytu. V tejto sekcií si zúčastnení zlepšujú svoje športové vystupovanie a fyzickú kondíciu, a taktiež objavia potešenie z fyzických aktivít a zdravého životného štýlu. Ja osobne som sa rozhodla pre gymnastiku. Fakt nie som veľmi športový typ a úprimne nechodím behať každý jeden deň a ani mi netrhá žily, ak sa nezúčastním na maratóne. Na samom začiatku som sa fakt bála tejto výzvy. Ale musela som si predsa len vybrať niečo reálne. Niečo, čo by sadlo mojim chutiam a dokázala to splniť  v priebehu troch mesiacov. Takže som si nevybrala nič prelomové ani niečo, čo by mi znepríjemňovalo celý život. Nakoniec vyhrala gymnastika a veľmi, veľmi jednoduché cviky spojené s ňou.

DOBRODRUŽNÁ EXPEDÍCIA

Choďte za niečím, čo je menej bežné. Za niečím, čo je omnoho vzrušujúcejšie. Dobrodružná cesta je výzvou na prekonanie strachu z neznáma. Spoločne so skupinou ďalších mladých ľudí vyraziť preskúmať zaujímavé miesta na Slovensku alebo v zahraničí. Naša cesta bola z Tisovca po Hnúšťu, rovných 20 kilometrov, celkom peši. Tieto dva dni zničili moje hranice a strach, ktorý som mala predtým. Po expedícií som sa cítila lepšie ohľadne seba, pretože aj napriek pochybám som to zvládla.

 

Simona

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Počasie
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
Ankety

Ktorá prvácka trieda sa tento rok na imatrikulácii predstavila najlepšie?

View Results

Loading ... Loading ...