noviny.OAKE.sk
Noviny Obchodnej akadémie, Watsonova 61, Košice
Dnes je piatok, 19. apríl 2024.    Meniny oslavuje Jela,  zajtra Marcel.

Deň narcisov

narcisDeň narcisov nemá nič spoločné s narcizmom (sebaláskou) je to verejno-prospešná akcia, ktorá sa koná každý rok (tento rok to už je 21. ročník) v každom meste na Slovensku. Tento rok to bude presne 7. apríla, kedy si každý prispievajúci pripne žltý symbol spolupatričnosti na svoj odev, čím poukáže na empatiu, ktorú prechováva k ľuďom s rakovinou.

V Starom meste sa koná zbierka, do ktorej môžete prispieť aj vy. Naša škola je spoluorganizátorom tejto charitatívnej akcie. Vybraní študenti sa vydajú do ulíc s plnou krabicou narcisov, aby pomohli rozšíriť kapitál financií, ktoré sa použijú na materiálne pomôcky a pomoc rodinám onkologických pacientoch. Nemusíte prispieť veľkou sumou, stačí len pár desiatok centov. Predstavte si, keby každý občan dal čo i len 50 centov, tak by sa vyzbierali takmer 3 milióny eur. Ak náhodou (to sa vám nestane) nenatrafíte na dobrovoľníkov s krabičkami, tak nezúfajte. Na oficiálnej stránke nájdete číslo účtu, na ktorý môžete posielať peniaze, takisto môžete pomôcť aj zaslaním SMS. Ak nechcete prispieť peňažnou sumou, poteší aj milé slovo.

Zapamätajte si, v tento deň je narcis každý, komu nie je ľahostajný osud a trápenie ľudí postihnutým chorobou. Tak buďme aspoň sčasti nápomocní!

 

Oficiálna stránka organizácie: J www.dennarcisov.sk J

 

Nikolas

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Počasie
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
Ankety

Ktorá prvácka trieda sa tento rok na imatrikulácii predstavila najlepšie?

View Results

Loading ... Loading ...